Survivalrun Bond Nederland

Tartaros is sinds april 2015 lid van Survivalrun Bond Nederland (SBN).

Deze overkoepelende bond helpt o.a. door toezicht te houden bij de organisatie van wedstrijden, als aanspreekpunt voor verenigingen en door het keuren van banen om daarmee de veiligheid te helpen waarborgen.

Het is voor alle leden van een survivalvereniging verplicht worden om ook lid te zijn van deze bond. Dit kost €17,50 per jaar. Met dit lidmaatschap word je aanvullend medisch verzekerd (tijdens trainingen en runs, die door de bond worden gecontroleerd), je krijgt korting op runs, 4x per jaar een survivalmagazine en tot slot ondersteun je de bond om survivalrun nog groter te maken.

Voor diegenen die wel eens of al heel vaak een run hebben gelopen is er de mogenlijkheid om je op te geven voor een wedstijdlicentie. Deze kost €15,- per jaar en moet worden aangevraagd voor 20 augustus. Hiermee kun je meedoen aan één van de officiele wedstrijdcircuits die de SBN aanbiedt. De voordelen die je krijgt als je meedoet in een wedstrijdklassement is dat je als één van de eersten start. De hindernissen zijn dan nog vers en er is een kleinere kans op wachtrijen. Deze licenties zijn beschikbaar voor drie categorieen, Korte/Midden en Lange Survivalrun Afstand (KSA, MSA en LSA). Om in de eindklassering te komen, moet er een minimaal aantal runs gelopen worden. Voor KSA zullen dit 8 runs zijn en voor MSA 5. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe regels: Je mag je alleen inschrijven voor een licentie als je in afgelopen 2 seizoenen minimaal 5 kwalificatieruns met behoud van bandje hebt uitgelopen. Daarnaast zullen alle categorieen bestaan uit een wedstrijdklasse en een topklasse. De topklasse heeft een aantal extra privileges zoals gegarandeerde startplaatsen, een vroege starttijd en lichte, sneldrogende maatshirts. De topklasse KSA bestaat uit 40 heren en 15 dames, MSA respectievelijk 30 en 10, LSA 20 en 5.

KSA/MSA/LSA licentie €15,-

Korte Survivalrun Afstand: 18+, gemiddelde afstand is 8 km

Midden Survivalrun Afstand: 18+, gemiddelde afstand is 11 km

Lange Survivalrun Afstand: 18+, gemiddelde afstand is 17 km

Let wel op: Deze licenties lopen van 1 september tot 31 augustus en wordt ieder jaar automatisch verlengd. Mocht je jezelf voor de eerste keer aanmelden of als je dingen wilt wijzigen aan je licentie dan moet je dat voor 1 juli doen.